Ben jij toe aan een nieuwe keuken?

Ben jij toe aan een nieuwe keuken?

november 30, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Ben jij echt toe aan een nieuwe keuken, en het liefst niet helemaal nieuw… Is de ingebouwde apparatuur in je keuken nog in goede staat en heb je van het keukenblok nog veel plezier, maar wil je toch de trends volgen uit het land van de keukens. Dan heb ik goed nieuws. Dit jaar zijn er weer veel nieuwe trends op het gebied van keukens en keukenapparatuur. Is jouw keuken toe aan vernieuwing? Lees dan verder.

Natuurlijk wil jij ook je gasten verwelkomen met een lekker bakkiekoffie. De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 Espressomachine is geschikt voor zowel koffiebonen als gemalen espressokoffie. Met deze koffiebonen machine kun je jouw favoriete espresso of caffé latte maken door de gewenste temperatuur, hoeveelheid gemalen koffie en hoeveelheid water zelf in te stellen. Met slechts 1 maling kun je 2 kopjes koffie maken.

Na dat lekkere bakkiekoffie wil je misschien ook indruk wil maken op je gasten met je kookkunsten, is het natuurlijk ook van belang een mooie, gezellige keuken te hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je keuken van deze tijd is? Hieronder staan drie tips die je daarbij helpen!

Elektrisch koken
Tegenwoordig is er geen gasaansluiting voor je fornuis aanwezig wanneer je een nieuw huis koopt of laat bouwen. Koken op gas is niet meer van deze tijd. Je ziet het steeds vaker voorbij komen: elektrisch koken, oftewel koken op inductie. Koken op elektriciteit in plaats van gas is ook nog eens beter voor het milieu. Daarnaast kookt water sneller op een elektrische kookplaat en is het veel makkelijker schoon te houden.

Afzuigkap
Last but not least: de afzuigkap. Eigenlijk een lelijk apparaat wat snel vies en vet wordt. Daarnaast ook niet heel gemakkelijk schoon te maken. Maar vrees niet! Sinds kort is er een nieuwe ontwikkeling op de markt: de downdraft afzuigkap. Deze hangt niet boven je fornuis, maar zit in je aanrecht waardoor de lucht naar beneden wordt gezogen. Zo’n afzuigkap is ook nog eens een stuk gemakkelijker om te onderhouden en het ziet er ook nog eens heel modern uit. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat.

Kleuren
Felle kleuren komen tegenwoordig steeds vaker voor in de keuken. Het zorgt ervoor dat je keuken er levendiger en vrolijker uitziet. Alleen wit of zwart zie je tegenwoordig haast niet meer in een moderne keuken. Vooral kleurgebruik in keukenapparatuur is van deze tijd. Neem bijvoorbeeld braad- en koekenpannen van Le Creuset. Deze pannen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren om je keuken gelijk een stuk gezelliger te maken.