Diamantvormig kristalglas met een twist

Puik presenteert diamantvormig kristalglas met een twistIn Nederland vinden we het normaal om schoon drinkwater te hebben. Toch is dit lang niet altijd een vanzelfsprekendheid. Om mensen hiervan bewust te maken heeft Dutch Designer Lara van der Lugt de diamantvormige Rare & Radiant ontworpen. Want water moet je koesteren, net als een diamant.

Diamantvormig kristalglas met een twist

Serveer de drankjes voortaan in stijl met de Rare & Radiant. Het diamantvormige design van de set, in combinatie met het mondgeblazen kristalglas, zorgen voor echte blikvangers op tafel.

Rare & Radiant
De Radiant glazen (€ 25 per twee stuks) en Rare karaf (€ 35) zijn een voorbeeld van design met een twist. Door de ruitvorm zorgen de reflecties van vloeistof, licht en glas voor een bijzonder schouwspel. Kristal glas staat bekend om zijn lichte schittering in het materiaal, dit zorgt ervoor dat het ontwerp prachtig tot zijn recht komt. Door de verschillende hoeken en lijnen kan het glaswerk zowel rechtop als op de zijkanten worden geplaatst. Een originele manier om je drankjes te presenteren. Geen dorst? Dan kun je de Rare karaf ook als vaas gebruiken voor een mooie bos bloemen. De Rare & Radiant zijn ook verkrijgbaar als set voor € 60,-.

Over de ontwerper
In het design van de karaf en glazen komt de grafische stijl van ontwerper Lara van der Lugt goed naar voren. De inspiratie voor haar ontwerpen haalt ze uit bouwkunst, grafische en moderne kunst, fotografie en het dagelijks leven. Met minimale middelen wil Lara een groots effect creëren. Doordat wij ons drinkwater zien als een normale, eerste behoefte genieten we er te weinig van. Met de Rare & Radiant wil ze bewustwording creëren en laten zien dat we water moeten koesteren.

Over Puik
Het Amsterdamse Puik selecteert, coproduceert en levert Dutch design, waarbij de collectie is teruggebracht tot alleen essentials. Hierdoor is een originele lijn meubels en accessoires ontstaan van alleen de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers. Elk item op de website van Puik is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van hoogwaardig materiaal. Wil jij ook een accessoire of (klein) meubelstuk van Nederlands design in huis om jouw woning eigenheid en pit te geven? Neem dan een kijkje op de website voor de gehele collectie www.puikdesign.nl.