HEMA design contest gaat van start .

HEMA design contest gaat van start .

mei 20, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

20 mei 2020 30ste editie van de HEMA design contest van start Inschrijving is vanaf nu voor iedereen open en speelt in op nieuwe realiteit Na vijf jaar is de ontwerpwedstrijd van HEMA weer terug. De opdracht speelt deze keer in op de nieuwe realiteit, waar de thuisomgeving belangrijker is dan ooit. Daarom is HEMA op zoek naar een slimme én duurzame oplossing om het leven thuis beter, leuker en makkelijker te maken. Dit jaar is de wedstrijd niet alleen open voor studenten, maar voor iedereen met affiniteit voor design. Vandaag, woensdag 20 mei, opent de inschrijving en in september vindt de finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. Meer informatie en inschrijven kan via hema.nl/design/designcontest. 

image

Thuis is belangrijker dan ooit Ons alledaagse leven is er in een rap tempo anders uit gaan zien. Bij HEMA vinden wij het belangrijk om daarop in te spelen. De opdracht luidt: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuker en makkelijker maakt. ‘’HEMA houdt van het dagelijks leven en thuis is belangrijker dan ooit. Er wordt geleerd, gewerkt, gespeeld, gekookt, gesport, allemaal op één plek. En wij denken dat dit steeds normaler gaat worden. Dit vraagt om nieuwe oplossingen, die je op verschillende manieren kunt gebruiken.’’ aldus Milou Pikaart, hoofd design bij HEMA. Het winnende ontwerp moet niet alleen klantgericht, maar ook multi-inzetbaar, duurzaam of circulair en écht HEMA zijn. Meer uitleg over alle criteria vind je op hema.nl/design/designcontest.   De HEMA design contest Sinds 1983 organiseert HEMA, de HEMA design contest. Eerdere edities leverde inmiddels iconische producten op, zoals le lapin fluitketel en de 103% vaas, om ook een afgebroken bloemetje nog een mooie plek te geven.   

image

Designtalent Tijdens de 30ste editie is de inschrijving voor iedereen met affiniteit voor design open. Daarnaast is de HEMA design contest ook onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft, Willem de Kooning Academie Rotterdam en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. ‘’Wij zijn ontzettend trots dat onze design contest onderdeel is van het lesprogramma van vooraanstaande designinstituten in Nederland. We willen hiermee jong talent een kans beiden om al vroeg in hun carrière na te denken over duurzame en innovatieve oplossingen die voor een breed publiek interessant kan zijn.’’ Aldus Fabeel Butt, Innovatie Manager HEMA.

    Jury- en publieksprijs   Naast een juryprijs wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de grote finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. De designers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Wie dit jaar in de jury zal plaatsnemen wordt op een later moment bekend gemaakt. Uiteindelijk ligt het winnende ontwerp in 2021 bij HEMA in de winkels.   Inschrijven en meer informatie: hema.nl/design/designcontest  Volg ons ook op Instagram: @hema_design