Koninklijke onderscheiding voor Wim Veerman uit Ochten

Koninklijke onderscheiding voor Wim Veerman uit Ochten

juni 28, 2022 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Zondag 26 juni reikte burgemeester Josan Meijers een Koninklijke onderscheiding uit aan Wim Veerman (60 jaar) uit Ochten. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele muzikale verdiensten.

De gedecoreerde is sinds 1981 organist en koordirigent in de kerk in Ingen. In het dagelijks leven is hij wiskundedocent, op zondag verzorgt hij het orgelspel en de koorzang tijdens de erediensten. Ook organiseerde hij sing-ins en leverde hij een bijdrage aan de vakantiebijbelweken. Als muzikaal inspirator schrijft de heer Veerman bladmuziek en bespeelt hij het orgel bij speciale diensten, concerten en uitvaartdiensten.

Passie en enthousiasme

Hij was ook jarenlang organist in de Nederlands Hervormde Kerk in Ochten. Dat deed hij met veel passie en enthousiasme. Momenteel is hij organist bij de Christelijk Bethelkerk in Veenendaal. Verder is de decorandus sinds 1995 dirigent van Zanggroep Catena in Wijchen. Daarnaast is hij, samen met zijn vrouw, al ruim dertig jaar vrijwilliger bij Zideris in Rhenen, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Muzikaal talent

Zondagmiddag was er een concert in de Nederlands Hervormde Kerk in Ingen, waar de heer Veerman veertig jaar organist is. De burgemeester verraste hem aan het einde van het concert met de Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Josan Meijers: “Met zijn muzikale talent raakt de heer Veerman vele mensen, of dat nu bij een kerkdienst, concert of uitvaart is. Naast het spelen zelf kost het studeren en voorbereiden veel tijd, en dat allemaal naast zijn baan als docent. Ik heb daar veel bewondering voor. Bovendien was het een prachtig concert zondag, dus het was een eer om daarbij te zijn en de onderscheiding uit te reiken!”