Minister Van Engelshoven (OCW) haalt boek af bij afhaalloket

Minister Van Engelshoven (OCW) haalt boek af bij afhaalloket

februari 10, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vanmiddag een vooraf besteld boek afgehaald bij het sinds vandaag geopende afhaalloket van boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag. De minister stak zo de boekhandel een hart onder de riem en spoorde alle Nederlanders aan om ook hun boek te bestellen en af te halen bij hun favoriete boekhandel.

Minister Van Engelshoven sprak met Jeltje de Vries, directeur/eigenaar boekhandel De Vries Van Stockum, en Serena Wong, winkelmanager De Vries Van Stockum, en met Anne Schroën, directeur Koninklijke Boekverkopersbond. De boekverkopers zijn blij met deze eerste stap richting openstelling, maar hopen zeer dat verdere versoepelingen snel mogelijk zijn, zodat klanten weer veilig welkom zijn in de boekhandel.

Minister Van Engelshoven: “De boekhandels hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. Dat is ontzettend zwaar voor de boekverkopers, maar het heeft ook grote gevolgen voor auteurs en uitgevers die hiermee hun belangrijkste etalage voor nieuwe titels kwijtraken. Ik ben heel blij dat mensen tijdens de lockdown veel meer zijn gaan lezen. Ik steun dan ook van harte de oproep #steunjeboekhandel om boeken te bestellen en af te halen bij je eigen favoriete boekhandel, tot het moment dat we allemaal weer naar binnen mogen.”

Anne Schroën (KBb): “We zijn heel blij met deze zichtbare steun van de Minister van OCW voor de Nederlandse boekhandels. De boekhandels zijn hard getroffen door de lockdown-maatregelen. In de afgelopen tijd hebben de boekhandels keihard gewerkt om bestelde boeken te bezorgen. De opening van een loket betekent dat klanten ook zelf kunnen afhalen, maar er gaat niets boven een echt bezoek aan de boekwinkel. Hopelijk is dat heel snel weer mogelijk.”

Leugen & waarheid in gesprek over de grote kwesties van onze tijd