Nieuwe bij-vriendelijke bloemendienst

Nieuwe bij-vriendelijke bloemendienst, brengt duurzame schoonheid in interieur
Goed bloemendienst nieuws voor bedrijven en particulieren die hun interieur op kantoor of thuis willen verlevendigen met duurzame bloemen. Sinds Wereld Bijendag is er BoeketReekZZZ, het eerste bij-vriendelijke bloemenabonnement van Nederland. Dat levert elke week een vers gezond en duurzaam boeket én helpt actief aan het herstel van natuur en biodiversiteit.


BoeketReekZZZ is een startup met een missie. “Een prachtig kleurrijk boeket brengt in veel interieurs sfeer en vrolijkheid. Maar veel bloemen worden nog altijd gekweekt met pesticiden – met gif dus”, aldus BoeketReekZZZ initiatiefnemer Michael Aal. “Dat gif is niet alleen dodelijk voor ongedierte, maar ook voor belangrijke bestuivers zoals bijen, hommels en vlinders.

Wij willen dat veranderen. Daarom dagen wij – onder het motto ‘bloemen met een goed verhaal’ – de bloemensector uit om te stoppen met pesticiden en over te stappen op biologische gewasbescherming, uiterlijk in 2025.”

BoeketReekZZZ doet dat door mooie, volle en vooral gezonde boeketten aan te bieden die in elk opzicht zo duurzaam mogelijk zijn. “Wij kiezen voor onze boeketten bij voorkeur bloemen van kwekers die bij-vriendelijk werken, met biologische gewasbescherming in plaats van gif.

Door meer vraag te creëren, dagen we steeds meer kwekers uit om ‘nee’ te zeggen tegen gif en over te stappen op biologische gewasbescherming.”
Doelgroep: bedrijven en particulieren die geven om de natuur
BoeketReekZZZ is speciaal geschikt voor bedrijven en particulieren die werk willen maken van duurzaamheid en biodiversiteit.

“Met onze boeketten maak je een statement én steun je onze missie: het beschermen van bijen. Je geeft je interieur, receptie, kantoor of showroom extra sfeer en draagt echt bij aan een gezondere wereld”, aldus de initiatiefnemer. “Hoe meer klanten kiezen voor bij-vriendelijke bloemen, des te sneller bereiken we het volume om zo veel mogelijk kwekers bij-vriendelijk te laten werken.”
Composteerbaar boeketpapier


Naast de bloemen zijn ook alle gebruikte materialen bij BoeketReekZZZ zo duurzaam mogelijk. “We verpakken onze boeketten bijvoorbeeld niet in plasticfolie; wij werken met composteerbaar bloemenpapier. Dat kan dus zó met het snijafval in de groenbak,” aldus Aal. “Verder binden we onze boeketten niet met elastiekjes maar met natuurtouw, zijn onze bloemenhangers gemaakt van groeipapier en onze verzenddozen van FSC-recyclekarton. Zo kiezen we bij alles de best mogelijke optie.”


Online abonnementen en extra boeketten
BoeketReekZZZ biedt deze bij-vriendelijke boeketten aan via abonnementen. “In je online account kun je als klant je abonnement(en) simpel zelf afsluiten en beheren. Dan krijg je elke week zo’n gezond en vers boeket, voor € 32,95 per keer. Dat is inclusief btw, bezorging én zeven dagen vaasgarantie. Daarnaast kun je extra boeketten bijbestellen. Voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld. Of om cadeau te doen aan medewerkers, gasten, vrienden of familie.”
Per boeket € 1 naar Honey Highway


Met de boeketten van BoeketReekZZZ doe je als klant dubbel goed: je kiest je bloemen zo duurzaam mogelijk en geeft wilde bijen meer biodiversiteit. Per verkocht boeket doneert BoeketReekZZZ namelijk € 1 aan de stichting Honey Highway, die daarmee inheemse bloemen inzaait in bermen en op dijken langs Nederlandse wegen.


Honey Highway-initiatiefneemster Deborah Post is dolblij met de samenwerking met BoeketReekZZZ. “Wilde bijen zijn van levensbelang voor gezonde natuur. Door giftige bestrijdingsmiddelen en veel te weinig wilde bloemen zijn veel bijensoorten met uitsterven bedreigd”, aldus Post. “Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren in heel Nederland al 110 km bermen en dijken kunnen inzaaien met bloeiende bloemen en planten, om de biodiversiteit terug te brengen. De ondersteuning van BoeketReekZZZ is heel welkom: daarmee kunnen we flink doorpakken!”