NIEUWE EIGENZINNIGE WOONWINKEL

NIEUWE EIGENZINNIGE WOONWINKEL

december 3, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

NIEUWE EIGENZINNIGE WOONWINKEL MET EEN VLEUGJE ENTERTAINMENT
Nederland is een zeer bijzondere woonwinkel rijker: Spektakel. Dit nieuwste woonconcept van Jeroen Speksnijder (bekend van Cash or Trash en populaire woonwinkel Spoor 38) maakt een gewaagde combinatie tussen vintage, nieuw, art, Scandinavisch design, blingbling en een vleugje entertainment.

Geen gewone meubels, maar een exclusieve woonwinkel vol tijdloze eyecatchers die het verschil maken in je interieur.
In de winkel zijn niet alleen de items te vinden die eigenaar Jeroen Speksnijder in het SBS6-programma Cash or Trash weet te bemachtigen, ook reist hij de hele wereld over in zijn zoektocht naar unieke stukken. Zo is een bijzondere collectie ontstaan die wekelijks verandert: van kitsch reclamebeeld tot authentieke bimbobox en van industriële barkruk tot extreme gietvloer of chique sofabank.

Speksnijder: “Inkopen gaat bij mij op gevoel. Of het nu bij Cash or Trash is, een boedelverkoop ergens in Frankrijk of een galerie in New York. Als ik iets mooi vind, dan koop ik het. Daarnaast vind ik gewone winkels vaak maar saai. Er moet iets te beleven zijn, zodat je steeds je ogen uit blijft kijken. Dat heeft geresulteerd in deze eigenzinnige winkel vol bijzondere juweeltjes, waar je steeds weer iets nieuws ontdekt.”


Ronddraaiende decors
Alleen al het gebouw waar Spektakel gevestigd is, is een belevenis op zich: een voormalige garagewerkplaats waar een sfeer is gecreëerd die zich het beste laat omschrijven als een kruising tussen galerie, een Ibiza loungeclub en huiskamer. De vele unieke stukken worden er op originele wijze geëxposeerd, soms zelfs op ronddraaiende decors.

Zo maakt Spektakel winkelen een belevenis tot en met het afrekenen toe. Speksnijder heeft zelfs speciale buizenpost laten installeren, waarin je na het afrekenen je geld of creditcard met een mooie looping voorbij ziet vliegen.

De showroom van Spektakel Wonen (Chromiumweg 10, Amersfoort) is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur of op afspraak.