Thuiswerken ná corona – pluk er de vruchten van

Thuiswerken ná corona – pluk er de vruchten van

juni 21, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Advertorial: Tegenwoordig werken we veel thuis. Op Twitter en LinkedIn uiten veel mensen hun ongenoegen. Toch zijn er ook positieve geluiden. Thuiswerken bespaart tijd die we anders besteden aan woon-werkverkeer. Geen files. Geen overvolle treinen en bussen. En ouders hebben meer tijd voor het gezin. Wat betekent dit voor de toekomst? Gaan we straks weer massaal naar kantoor?

Ervaar nieuwe mogelijkheden

Schuif je bureaustoel aan, kopje koffie erbij, laptop op je bureau en de dag kan starten! Thuiswerken wordt nog comfortabeler als je fijne meubels hebt. Een bureaustoel met ergonomische zithouding is enorm belangrijk bij het werken. Of wissel van houding met de ergonomische BEKANT elektrisch verstelbare bureaus.

Maak jouw thuiswerkplek compleet

Naast een goed bureau en de juiste bureaustoel, is een beetje gezelligheid en aankleding in je thuiskantoor geen overbodige luxe. Met behulp van deze sfeermakers creëer je in een mum van tijd een inspirerende werkplek.

Door de coronacrisis hebben we veel ervaring opgedaan met de diverse middelen die thuiswerken ondersteunen. We vinden oplossingen voor problemen waar we tegenaan lopen. Ouders stemmen hun werktijden beter af op het gezin. We maken duidelijke afspraken over onze bereikbaarheid. We werken met een ‘noise cancelling’ koptelefoon. We richten een prettige werkplek in waar we ook staand kunnen werken. En op onrustige momenten chatten we in plaats van te bellen.

Je voelt je beter als je goed zit

De MARKUS bureaustoel is eenvoudig in te stellen en het netmateriaal in de rugleuning is ademend en zorgt voor steun, maar ook koelte tijdens drukke werkdagen.

Zie de kansen voor bedrijven

Al doende heeft de coronacrisis bedrijven nieuwe kansen geboden. Zij hebben nu de mogelijkheid een goed beeld te krijgen van de voor- en nadelen van thuiswerken voor hun organisatie. En van de mogelijkheden en beperkingen. De ‘intelligente lockdown’ in Nederland dwingt bedrijven bovendien oplossingen te vinden voor de beperkingen. De eerste hordes zijn genomen om alles in te regelen. Organisaties moeten zich de vraag stellen wat ze hiervan meenemen naar ‘het nieuwe normaal’ zoals premier Rutte het noemde.

Hou het oog op de toekomst

Verwachten bedrijven dat medewerkers na corona weer massaal naar kantoor komen van 9.00 tot 17.00 uur? Dat het gebouw uitpuilt op dinsdagen en donderdagen? Gaan we gewoon weer met zijn allen de file in, om vervolgens te zoeken naar die ene schaarse parkeerplaats in de buurt van het werk? Of reizen we weer met het OV – staand in een overvolle trein of bus?

Pluk er de vruchten van