Albert Verlinde plant eerste tulpenbollen Tulp Festival

Albert Verlinde plant eerste tulpenbollen Tulp Festival

november 4, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Albert Verlinde plant eerste tulpenbollen. Tulp Festival 2021 aan de voet van Vondel.  

Maar liefst 30.000 tulpenbollen, gaan deze week de grond in, rond het monument, in het Vondelpark voor het Tulp Festival volgend jaar april. Dinsdagochtend werd om 08.30 uur de aftrap gedaan door toevallig passerende buurtbewoner, Albert Verlinde, die spontaan zijn hulp aanbood, samen met zijn hondje Moos. Verlinde, had direct de slag goed te pakken. Ligt hier een nieuwe toekomst voor de presentator en theatermaker, die eerder vandaag zijn vertrek aankondigde bij Stage Entertainment?

De plantklus wordt de komende dagen geklaard door tientallen vrijwilligers, waaronder sporters en trainers van Kettlebell Outdoor, die volgens de coronaregels bij toerbeurt in kleine groepjes in de vakken aan het werk zullen zijn, onder leiding van, – op veilige afstand – GroeneBuurten en toeziend oog van de groenwerkers, van de gemeente.

Tulp Festival, brengt saluut aan het voorjaar
Volgend jaar april vindt de zevende editie plaats, van Tulp Festival Amsterdam, met honderdduizenden bloeiende tulpen in straten, op pleinen en in parken verspreid over de hoofdstad. De 30.000 kleurrijk gearrangeerde tulpen rond het Vondelmonument, geschonken door iBulb, trekken elk jaar veel bewonderaars, die de fotogenieke voorjaarsbloem, in al haar pracht vastleggen.

Tulpen zo houd je ze mooi