Boekrelease SYB van der Ploeg “leven voor muziek en sport”.

Boekrelease SYB van der Ploeg “leven voor muziek en sport”.

oktober 28, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

De Friese zanger/componist Syb van der Ploeg presenteert op 12 november in Theater Sneek zijn boek ‘Leven voor muziek en sport’. Hij heeft dit boek samen geschreven met Roely Boer. Iedereen kent Syb als zanger, maar veel mensen weten niet dat hij een op en top duursporter is met een grote liefde voor schaatsen, wielrennen, hardlopen en de triathlon. In het boek vertelt hij over zijn bewogen leven als muzikant en verdienstelijk amateursporter.

Twee liefdes
Als jochie had Syb al twee liefdes: muziek en sport. Tot op de dag van vandaag spelen beide een onmisbare rol in zijn leven. Het boek SYB van der Ploeg, leven voor muziek en sport met enkele fotocollages gaat over de raakvlakken tussen die twee en de betekenis ervan in werk en privéleven. Syb: “Sport en muziek hebben mij door tegenslagen geholpen en mijn leven enorm verrijkt. Daar ben ik dankbaar voor en dat wil ik graag met dit boek uitdragen.”

Boek&cd ‘Leven voor muziek en sport’
In het boek ‘Leven voor muziek en sport’ vertelt Syb hoe muziek en sport hem als acteur, muzikant, sporter, maar vooral als mens mede hebben gevormd. Van zijn eerste bandje tot de meest recente theatervoorstelling en alles daartussenin, met een grote rol voor De Kast. De weg ernaartoe, de doorbraak en de hoogtijdagen, maar ook de andere kant van het succes en de invloed op het dagelijkse leven. Over zijn jeugd, van de vroegste schreden op het voetbalveld en de eerste racefietsjes tot een hele triatlon op zijn vijftigste.

Al jong werd Syb geïnspireerd door zijn sporthelden Gerard Nijboer, Hennie Kuiper, Rob Barel en later ook door Foppe de Haan, Rintje Ritsma en Henk Angenent. Deze mannen zijn stuk voor stuk van invloed zijn geweest op zijn leven. Hij heeft zijn helden in hun eigen omgeving geïnterviewd over hun sport, de diepte- en hoogtepunten en over de rol van muziek in hun sportcarrière.

De persoonlijke verhalen van zijn sporthelden zijn opgenomen in het boek en sluiten naadloos aan bij zijn eigen verhaal. Ook de onderlinge parallellen zijn verbazingwekkend, evenals de liefde voor de natuur. Bovendien heeft Syb voor elke held een speciaal lied geschreven. De nummers zijn uitgebracht op een bijbehorende cd. Alle liedteksten staan in het boek.
12 november Theater Sneek

Op 12 november presenteert Syb van der Ploeg in Theater Sneek zijn boek en cd en geeft hij een preview van de theatervoorstelling die hij gemaakt heeft, met medewerking van de Band Wiebe en zijn sporthelden. Kaarten voor deze avond inclusief boek en cd zijn voor het publiek verkrijgbaar via www.vanplan.nl
14 Dec AFAS Amsterdam 30 jaar De Kast
Op zaterdag 14 december viert de Friese popgroep De Kast in originele bezetting haar 30-jarig jubileum in de AFAS Live te Amsterdam. 1989 was het jaar dat De Kast werd opgericht. De Kast was in die periode de eerste Nederlandstalige band die in de AFAS Live (Heineken Music Hall) een concert gaf voor een uitverkochte zaal.

De band verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak.