Bulkboek: Ik mag niet klagen.

Bulkboek: Ik mag niet klagen.

september 12, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Passionate Bulkboek bundelt twintig korte verhalen van Write Now!-laureaten ter ere van 25 jaar bestaan


Het is feest bij Passionate Bulkboek, want de organisatie die inzet op leesbevordering onder jongeren bestaat 25 jaar. Write Now!, de wedstrijd die jaarlijks op zoek gaat naar jong, Nederlandstalig schrijftalent, mag 20 kaarsjes uitblazen. Naar aanleiding van dit jubileumjaar verschijnt vandaag Ik mag niet klagen, een kortverhalenbundel met bijdragen van twintig laureaten van de voorbije twee decennia, onder wie Anne Moraal, Maartje Wortel en Jaap Robben.


Over Ik mag niet klagen
Ik mag niet klagen bundelt het talent van verschillende prijswinnaars die dankzij Write Now! een opstapje vonden naar een veelbelovende literaire carrière. Het lijstje is indrukwekkend: onder anderen Anne Moraal, Jaap Robben, Lize Spit, Joost de Vries, Niña Weijers en Maartje Wortel leverden een bijdrage aan de bundel, die vandaag verschijnt in samenwerking met Libris Boekhandels ter gelegenheid van Bookstore Day 2020.

Over Write Now!
Write Now!, dé schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar uit het Nederlandse taalgebied, bestaat dit jaar twintig jaar. De wedstrijd heeft al veel succesvolle schrijvers voortgebracht.

Over Passionate Bulkboek
Al 25 jaar zet Passionate Bulkboek zich in voor leesbevordering onder jongeren door middel van verschillende educatieve programma’s, zoals de Dag van de Literatuur, verhalenwedstrijd Er Was Eens, leesbevorderingsprogramma de Jonge Jury, jongerenliteratuurprijs De Inktaap en leesbevorderingssymposium Dag van het Literatuuronderwijs. Daarnaast organiseert Passionate Bulkboek binnen de vrijetijdsmarkt de schrijfwedstrijd Write Now! en Geen Daden Maar Woorden Festival.


_