Buren zoekt nieuwe burgemeester

Buren zoekt nieuwe burgemeester

juli 9, 2022 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

De gemeenteraad van Buren is de komende maanden op zoek naar de toekomstige burgemeester van de gemeente Buren. Sinds het vertrek van oud-burgemeester Jan de Boer is Josan Meijers waarnemend burgemeester. Zij oefent deze functie uit tot er een nieuwe kandidaat is gevonden.

Inwonersenquête

Om inwoners bij dit proces te betrekken, is er een online enquête gemaakt. In deze enquête kunt u aangeven over welke vaardigheden en eigenschappen de toekomstige burgervader of –moeder hoort te beschikken. Kortom, wat u belangrijk vindt aan de nieuwe burgemeester.

Voor het invullen van de enquête gaat u naar https://web.gemeentepeiler.nl/ of downloadt u de app ‘Gemeentepeiler’ in de Apple Appstore of de Google Playstore. Vervolgens maakt u een account aan en tenslotte vult u de enquête in.

Wat gebeurt er met uw antwoorden?

Mede op basis van uw antwoorden maakt de gemeenteraad een profielschets van de toekomstige burgemeester. Op die manier is het voor zowel kandidaat-burgemeesters als raadsleden makkelijker om te kijken of zij geschikt zijn voor de functie als Burense burgemeester.

Kleurwedstrijd voor basisschoolkinderen

Een burgemeester is er voor alle inwoners, dus ook voor de kinderen. Daarom wordt er een kleurwedstrijd gehouden voor kinderen t/m groep 7. Op alle Burense basisscholen zijn kleurplaten uitgedeeld. Zo kunnen de kinderen door middel van het inkleuren, laten zien waar zij aan denken bij de nieuwe burgemeester. De jury, bestaande uit de griffier en verschillende raadsleden, kiest een aantal winnaars. En natuurlijk is er een leuke prijs voor de kinderen die de kleurwedstrijd winnen!

Kinderen kunnen hun kleurplaat opsturen naar het gemeentehuis of inleveren bij diverse inleverpunten t/m 23 juli. De inleverpunten zijn Jumbo Lienden, Jumbo Maurik, Dorpshuis ‘Avezathen’, Coöperatie Zoelen, IJsloket de Burgemeester en Coop Beusichem.