De nieuwe GROHE Sense App: watermanagement on the go

De nieuwe GROHE Sense App: watermanagement on the go

september 17, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Met de nieuwe, intuïtieve GROHE Sense App, tilt GROHE waterbeveiliging en waterbeheer naar een nieuw niveau: het GROHE Sense waterbeheersysteem stelt gebruikers in staat om altijd en overal het waterbeheersysteem te monitoren en reguleren en zo waterbeveiliging op het hoogste niveau te realiseren. Bij noodgevallen wordt er een melding naar de smartphone gestuurd. Bij gebruik van de watercontroller GROHE Sense Guard, kan de watertoevoer automatisch worden uitgeschakeld. Een baanbrekende innovatie: transparantie over waterverbruik mét een overzicht van de waterkosten. Dit zorgt niet alleen voor volledige controle over de waardevolle bron die water is, maar biedt ook de mogelijkheid om gebruikerspatronen aan te passen en bewuster met water om te gaan.

De GROHE Sense App biedt nieuwe functies in combinatie met een state-of-the-art ontwerp en een verbeterde gebruikerservaring:
• Overzicht van apparaten en de actuele status op het startscherm: op één scherm wordt een overzicht van alle GROHE Sense waterbeveiligingsapparaten, de actuele status, de gemeten gegevens, het waterverbruik en de waarschuwingen getoond. Meerdere ruimtes en meerdere huizen kunnen gemonitord worden.
• Automatische waarschuwingen: waarschuwingen van de GROHE Sense en de GROHE Sense Guard worden naar de app gestuurd zodat gebruikers snel kunnen reageren om mogelijke waterschade thuis te voorkomen. Optioneel kunnen waarschuwingen per e-mail worden ontvangen. De meest dringende waarschuwingen kunnen ook naar maximaal drie noodcontacten worden gestuurd (onderdeel van de volgende update).
• Overzicht van de meldingen: toont alle meldingen, waarschuwingen en informatie in een overzichtelijke en transparante weergave.
• Transparantie in waterverbruik: op het gedetailleerde GROHE Sense Guard scherm wordt het totale waterverbruik in liters per dag, week of jaar (GROHE Sense Guard meting) en de kosten (gebaseerd op het landelijk gemiddelde per liter water of op gebruikersgegevens) weergegeven. Als bèta-test kunnen ook schattingen van het warme water en schattingen van de energiekosten voor het verwarmen van water worden gemaakt. De gebruiker kan alle basisfactoren zoals kosten per liter, type verwarming of verwarmingskosten aanpassen in de instellingen op het gepersonaliseerde dashboard. Voor een volledig overzicht en controle toont de app ook regelmatig metingen van de waterdruk en de temperatuur van het systeem.
• Sense gedetailleerde scherm: er is ook gedetailleerde informatie over luchtvochtigheid en temperatuur beschikbaar. De gebruiker kan individuele ‘grenzen’ instellen en wordt op de hoogte gebracht van afwijkingen of vriesgevaar.
• Aan/uit-modus: bij gebruik van de GROHE Sense Guard kan de watertoevoer handmatig worden uitgeschakeld via de app – zelfs wanneer de gebruiker op vakantie is.
• Eenvoudige installatie: stap-voor-stap begeleiding door het instellingsproces en facilitering van de installatie
GROHE geeft vorm aan de toekomst van waterbeveiliging
Naast de app bestaat het waterbeheersysteem van GROHE uit twee producten: de slimme watercontroller GROHE Sense Guard wordt direct in de waterleiding geïnstalleerd en volgt het waterverbruik, detecteert microlekkages en sluit in geval van detectie van een gebarsten leiding automatisch de watertoevoer af. De watersensor GROHE Sense detecteert lekkend water, houdt de temperatuur en luchtvochtigheid bij en waarschuwt u automatisch wanneer de cijfers ongebruikelijk hoog of laag zijn.

Met het intelligente GROHE Sense waterbeheersysteem laat GROHE zien de drijvende kracht achter de digitale transformatie in de sanitair branche te zijn. Door de samenwerking met branche overkoepelende partners zoals verzekeringsmaatschappijen, woningbouwers, woningcorporaties en aanbieders van beveiligingstechniek heeft het wereldwijde merk een waterbeheerplatform gecreëerd om waterschade te bestrijden.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.