Een ongelofelijk verhaal van moed, dapperheid en hartstocht

Een ongelofelijk verhaal van moed, dapperheid en hartstocht

januari 18, 2022 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

‘Miss Dior is zoveel meer dan een biografie. Picardie beschrijft hoe uit de verschrikkelijkste gebeurtenissen schoonheid voort kan komen.’ 

Daily Telegraph

In april 2022 verschijnt het indrukwekkende Miss Dior van Justine Picardie. Miss Dior beschrijft het adembenemende verhaal van Catherine Dior. Ze zat bij het verzet in de Tweede Wereldoorlog, overleefde Ravensbrück en groeide uit tot de muze van het iconische modehuis. Haar rozentuin inspireerde Christian tot het ontwikkelen van zijn wereldberoemde parfum. Catherine Dior’s verhaal wordt nu eindelijk verteld.
Vraag nu een drukproef, recensie-exemplaar en/of interview aan.

Als in juni 1940 de swastikavlaggen wapperen van de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren, richt modeontwerper Christian Dior zich op zijn werk. Zijn zus Catherine sluit zich aan bij het verzet. 

Totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo, gevangengezet en gemarteld, en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück.

Voor dit boek kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look, die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde.

Miss Dior laat zien hoe achter het gepolijste uiterlijk van de modewereld verborgen dieptes schuilgaan. Een onvergetelijk en indrukwekkend verhaal dat je ademloos achterlaat.

‘Hoewel haar broer Christian een van de beroemdste inwoners van Frankrijk aller
tijden werd, was het opmerkelijke verhaal van Catherine Dior nooit volledig uitgezocht. Ik merkte dat ik steeds meer vragen had over de mysterieuze Catherine, die blijkbaar zelden had verteld over haar betrokkenheid
bij het verzet, over hoe zij gevangengenomen en gemarteld werd door de Gestapo en daarna
gedeporteerd naar Ravensbrück. Het speet me met heel mijn hart dat ik Catherine nooit had ontmoet. Ik wilde het verhaal vertellen van deze stille heldin en haar onbekende kameraden.’
Justine Picardie

Justine Picardie is auteur van vijf bestsellers, waaronder de memoir Voor altijd en eeuwig over de onverbrekelijke band tussen twee zussen. Zij schrijft voor Harper’s Bazaar, waarvan ze jarenlang hoofdredacteur is geweest. Eerder schreef ze voor The Sunday Times, The Telegraph, Observer Magazine en Vogue.