Een onmisbaar voetbalhandboek voor meiden

Een onmisbaar voetbalhandboek voor meiden

juli 6, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Vrouwenvoetbal is populairder dan ooit! Het WK voetbal vrouwen vindt plaats in juni 2019 en in diezelfde periode verschijnt dit onmisbare handboek voor alle meiden die gek zijn op voetbal. Het grote voetbalboek voor meiden (10+), mét tips van Oranje-speelsters, is geschreven door auteur Karin Giphart en voetbaltrainster Lisa ten Raa.

In het boek komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals spelposities, handige oefeningen, belangrijke termen en de juiste kleding. Daarnaast volgen we in dagboekfragmenten een heel voetbalseizoen het Meisjes Onder 13-team van Lisa, want die maken heel wat mee op en buiten het veld. Het boek bevat verder tips en persoonlijke verhalen van bekende vrouwelijke voetballers. 

KARIN GIPHART
Karin zet zich al jaren in om mensen aan het lezen en schrijven te krijgen. Ze werkt samen met Stichting Lezen & Schrijven en schreef spannende verhalen voor jongeren die moeite hebben met lezen, zoals Overstroming (2015) en Ontvoering (2018). Haar laatste roman voor volwassenen, De Gijzelaar (2016), gaat over een gijzeling in een asielzoekerscentrum. Naast auteur is Karin singer-songwriter en drs. Engelse Literatuur. Schrijven zit haar in het bloed. Haar opa, Marius Giphart, schreef al jeugdromans bij Kluitman. 

LISA TEN RAA 
Lisa studeerde pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Haar grootste passie is voetballen en ze speelt sinds 2007 bij SV Diemen. In 2014 behaalde ze haar diploma als pupillentrainer van de KNVB en tegenwoordig is zij de trotse trainer van de meisjes O13-1 bij de Amsterdamse voetbalclub WV-HEDW. Lisa komt uit een schrijversfamilie. Haar opa, Jan Blokker, ging haar al voor als schrijver en nu treedt zij in zijn voetsporen.