Finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens Groene Sector Vakbeurs

Finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg tijdens Groene Sector Vakbeurs

februari 25, 2022 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

De finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg vindt plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Vier teams van mbo-studenten zullen in hal 1 van 8 tot en met 10 maart werken aan de finaleopdracht. Op donderdag 10 maart maakt de jury de winnaars bekend welk team zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2022 mag noemen. John Koomen, vicevoorzitter van Koninklijke VHG zal op 10 maart de prijzen uitreiken.

De teams van finalisten zijn:
Aeres Velp
Yuverta Houten
Yuverta Nijmegen
Zone.college Doetinchem

Hoog niveau
Tijdens deze wedstrijd leggen de deelnemende scholieren een tuin aan van circa 20 m2, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie, samenwerken en veilig werken. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst is ook groot: de wedstrijd biedt studenten een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor de school en de opleiding.

Winnaars
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. Op donderdag 10 maart maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team gaat deel uitmaken van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat deelneemt aan de WorldSkills in Shanghai, die gepland staan in oktober dit jaar.

Organisatie
De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra.
FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, WorldSkills Netherlands en sponsoren maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.