Geef je meubels een tweede leven.

Geef je meubels een tweede leven.

oktober 27, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Oktober woonmaand: Geef je meubels een tweede leven met deze tips!

Het is weer oktober woonmaand! De herfst is van start gegaan, de dagen worden korter en we zijn meer in huis te vinden. De perfecte tijd om je huis gezellig te maken. Hoe kan je dat beter doen dan zelf aan de slag te gaan en je oude meubels op te pimpen. Er zijn binnen DIY (Do It Yourself) genoeg mogelijkheden voor ieder budget. Zo kun je al een compleet andere look creëren door alleen al de deurgrepen van je keuken aan te pakken of juist de keuken volledig te wrappen voor een andere look.

Uit onderzoek van Online Deurbeslagshop is gebleken dat er vanaf het najaar een stijging plaatsvindt in de verkopen van interieur gerelateerde producten. Dit hangt samen met het feit dat mensen graag hun interieur willen aanpassen en soms al met een kleine aanpassing een compleet andere look creëren. Maar hoe pak je het beste zo’n DIY-project aan? Hieronder volgen een aantal tips om zelf aan de slag te gaan!

Tip 1: Ga naar buiten en laat je inspireren

Alle woonwinkels presenteren in de maand oktober hun nieuwste collecties waar je volop inspiratie uit kunt halen. Ga dus vooral op je vrije zaterdagmiddag langs meubelzaken om te kijken wat de nieuwste trends zijn op het gebied van interieur. Hier kan je ideeën opdoen om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Let hierbij op het kleurgebruik dat veel voorkomt in de winkels, maar ook op bepaalde interieurstijlen die je veel terugziet. Al deze invloeden kun je gebruiken bij het opknappen van je eigen meubels. 

Tip 2: Zolder, kringloop of toch liever Marktplaats?

Heb je zelf nog een oude kast staan die opgeknapt kan worden of wil je bijvoorbeeld je keuken een nieuwe uitstraling geven? Dan kan je aan de slag met de items die je in huis hebt. Wil je liever een ‘nieuw’ meubel in je huis, maar beschik je momenteel even niet over het budget om dit aan te schaffen? Ga dan rondstruinen in de kringloopwinkels in de buurt of speur Marktplaats af. Hier zijn genoeg items te vinden die over veel potentie beschikken en vaak alleen een beetje liefde en een opknapbeurt nodig hebben.

Ook een keuken make-over hoeft niet veel tijd en geld in beslag te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de achterwand verven of de deurgrepen vervangen om een compleet nieuwe look te creëren. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld je kledingkast; heeft deze een likje verf nodig of alleen die mooie gouden handgrepen? Vergeet ook de plantjes niet, groen zorgt voor een fris en compleet gevoel in een interieur en hoeft niet veel te kosten. 

Tip 3: Materialen

Afhankelijk van de grootte van je DIY-project is het belangrijk om te kijken naar het materiaal dat je gaat gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met een houten meubel is het belangrijk dat je kijkt of het materiaal behandeld is. Hier moet je namelijk je project op aanpassen. Een olie-, wax- of verflaag moet eerst verwijderd worden voordat je je meubel kunt opknappen. Behalve als je voor de vintage look gaat natuurlijk, dan kun je de oude verflaag op je oma’s kastje gewoon laten zitten en hem juist alleen een beetje opschuren om de vintage look te versterken.

Tip 4: Een goede voorbereiding is het halve werk!

Voordat je echt aan de slag gaat met het aanpakken van je oude meubels is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen. Dus kijk, zoals hierboven vermeld, naar het materiaal. Is het item al behandeld, welke verf kan het best gebruikt worden en welke producten zijn er nodig om het gewenste resultaat te behalen? Internet is hierin je beste vriend en kan je van elk mogelijk advies voorzien. Ga dus vooral op onderzoek uit, zodat je resultaten perfect aansluiten op je wensen. Kijk gerust eens naar DIY YouTube filmpjes of bekijk de laatste meubelbeslag trends en laat je inspireren. Je hoeft het wiel namelijk niet opnieuw uit te vinden. Er is vaak al iemand die het eerder geprobeerd heeft en jou van de juiste tips & tricks kan voorzien voor jouw specifieke DIY project!

Tip 5: Doe het samen

Dan nog een laatste tip: vele handen maken licht werk en daarnaast is het ook nog eens een stuk gezelliger. Dus waar wacht je nog op? Plan een vrienden- of vriendinnendag in, ga met elkaar aan de slag en creëer samen een nieuwe look! 

Bron: Online Deurbeslagshop