Gemeente helpt Rotterdammers verduurzamen met Energievouchers

Gemeente helpt Rotterdammers verduurzamen met Energievouchers

januari 18, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Gemeente helpt Rotterdammers verduurzamen met Energievouchers
Om energie besparen makkelijker te maken gaat Rotterdam haar inwoners een eindje op weg helpen. Vanaf 18 januari kunnen Rotterdammers gratis een Energievoucher aanvragen ter waarde van € 90,-. Met de digitale waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals tochtstrips, isolerend radiatorfolie of een waterbesparende douchetimer.

Van 18 januari tot en met 31 maart kunnen Rotterdammers via de website www.duurzaam010.nl de Energievoucher bestellen. De gemeente hoopt hiermee vooral mensen met een krappe beurs over de drempel te helpen, vertelt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). “Met een investering van een paar tientjes kan je vaak al voor honderden euro’s per jaar aan energie besparen. Dat is goed voor het klimaat én voor je portemonnee.”

Energiebesparende producten en energiebespaaradvies
Met de Energievoucher kunnen Rotterdammers energiebesparende producten bestellen op een speciaal daarvoor ingerichte webshop. De digitale waardebon van €90,- is ook in te wisselen voor een uitgebreid energiebespaaradvies aan huis of een combinatie van bespaarproducten en een kleinere energiebespaarscan. De bestelde producten worden met een elektrische bakfiets aan huis bezorgd.

Nieuwe website www.duurzaam010.nl
Gelijktijdig met het beschikbaar komen van de Energievouchers wordt ook de nieuwe website www.duurzaam010.nl gelanceerd. Dat is het nieuwe platform van de gemeente over duurzaamheid.

Via die website kunnen Rotterdammers advies krijgen over alle vormen van verduurzamen, van het aanleggen van een geveltuintje tot het leggen van zonnepanelen op je dak. Ook is daar alle informatie te vinden over het aanvragen van duurzaamheidssubsidies.

Redactie Tip.