Hoe doen Nederlanders inspiratie op voordat ze geld…

Hoe doen Nederlanders inspiratie op voordat ze geld…

juli 10, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Hoe doen Nederlanders inspiratie op voordat ze geld aan hun interieur besteden?Voordat Nederlanders hun geld aan interieur besteden, laten zij zich eerst inspireren via verschillende kanalen. Er bestaan tal van inspiratiekanalen die boordevol met de laatste interieurtrends en –tips staan. Veneta.com onderzocht hoe Nederlanders inspiratie opdoen voordat zij aankoop doen voor hun interieur. Ze hebben 216 respondenten ondervraagd. Hieruit zijn verschillende resultaten gekomen, die in dit artikel besproken worden.

Social media
Maar liefst 96% van de Nederlanders is actief op social media, verdeeld over verschillende platformen. Ook is social media geliefd voor het opdoen van inspiratie. 22% van de respondenten geeft aan inspiratie op te doen via Pinterest. Vooral het opdoen van woonkamer inspiratie is geliefd onder de Pinterestgebruikers. Uit het nationale social media onderzoek 2019 blijkt dat er dagelijks 734.000 Nederlanders op Pinterest actief zijn (Newcom.nl). Het aantal Nederlanders dat inspiratie opdoet via Instagram blijft groeien, maar is nog niet zo groot. 10% van de respondenten laat zich inspireren via Instagram.

Tv en magazines
Een groot gedeelte van de Nederlanders doet nog inspiratie op via de traditionele manier. Magazines worden nog steeds veel gelezen door Nederlanders. Hier staan vaak veel sfeerfoto’s in, die worden gebruikt als inspiratiebron. 17% van de respondenten laat zich inspireren via magazines. Via tv programma’s wordt ook veel inspiratie opgedaan, 15% van de respondenten doet dit. Voornamelijk woonprogramma’s als RTL Woonmagazine op RTL, waarin aandacht wordt besteed aan de woontrends van het moment, doen het goed bij interieur-shoppend Nederland. Dit programma trekt per aflevering gemiddeld 383.000 kijkers.

Bij anderen thuis
Vaak als je bij vrienden, familie, kennissen of buren over de vloer komt, dan bewonder je het interieur van diegene. Je kijkt naar de raamdecoratie en meubels. Hier komen plaatjes tot leven en geeft het een reëel beeld hoe het interieur er in de werkelijkheid uitziet. 15% van de respondenten laat zich maar al te graag inspireren door te ‘gluren bij de buren’.

De fysieke winkel
Een andere inspiratiebron voor velen is een bezoek aan een fysieke woonwinkel. Rondstruinen in een woonboulevard en je laten inspireren door de laatste trends en toffe combinaties in gewaagde kleursamenstellingen, heeft de voorkeur van 18% van de respondenten.