Huizenkopers denken als eerste aan het inrichten van het huis.

Huizenkopers denken als eerste aan het inrichten van het huis.

augustus 19, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Inrichten is voor de helft van de kopers het eerste wat ze doen na kopen nieuw huis. Uit onderzoek van Multiscope in opdracht van gWoon Makelaars blijkt dat een derde van de kopers van een nieuw huis gaat verbouwen. Ook blijkt dat de helft van de mensen die de sleutels van hun nieuwe huis krijgen als eerste denken aan het inrichten van het huis. De oprichters van gWoon Makelaars, Samantha Kras-Tankink en Joost Beekman, zijn niet verrast: “Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een woning. Daarom zijn wij ook niet verbaasd dat mensen verschillende dingen ondernemen op de eerste dag dat ze de sleutels hebben.” Opvallend is dat 29% van zowel de vrouwen als de mannen meteen start met het regelen van de verbouwing. Het regelen van verzekeringen wordt door 33% van de ondervraagden genoemd.


10% van de ondervraagden organiseert een feestje in de nieuwe woning
Het krijgen van de sleutel van de nieuwe woning vinden Nederlanders een reden voor een feestje. 10% van de ondervraagden organiseert een feestje in de nieuwe woning. Een veel kleiner percentage viert het feestje sneller en in hun oude woning. In de drie grote gemeentes wordt vijf keer meer feestgevierd in de oude woning dan in de nieuwe woning. Het organiseren van de verzekeringen ligt in heel Nederland rond de 33%. Samantha Kras-Tankink vertelt: ”Er komen naast de mogelijke verbouwingen en de daarbij komende vergunningen, ook zaken kijken als verzekeringen. Dat is de reden waarom we een breed netwerk hebben om waar gewenst onze klanten mee in contact te brengen.” Het team van makelaars is gericht op het ontzorgen van de klanten door ze bijvoorbeeld op te halen vanaf het station wanneer ze overwegen een woning te kopen in de Haarlemmermeer.

Verschillen mannen en vrouwen na aankoop nieuwe woning
Vrouwen zijn veel socialer ingesteld, blijkt uit onderzoek. Twee keer zoveel vrouwen als mannen gaan als eerste iemand opbellen. Ook dubbel zoveel vrouwen als mannen delen het goede nieuws rondom het nieuwe huis op social media (11% van de mannen versus 22% van de vrouwen). Shoppen voor het huis is ook iets waar meteen aan wordt begonnen. Zowel mannen (19%) als vrouwen (24%) geven aan dat shoppen voor het huis een eerste keuze is na het krijgen van de sleutels. De leeftijd van de huizenkopers en wat ze doen nadat ze de sleutel hebben gekregen, maakt ook uit. Hoe jonger de kopers, hoe groter de kans dat ze starten met champagne. 56% van de Nederlanders tussen de 18 en 24 jaar oud start met het regelen van de inrichting. Ook het geven van een feestje is vooral bij de jongeren in trek. Van de huizenkopers tussen de 18 en 24 jaar oud geeft 34% een feestje, versus 17% van de 25- tot 34-jarigen. Bij de 55-plussers viert slechts 8% feest na aankoop van een woning.


gWoon Makelaars
Jong makelaarskantoor uit Haarlemmermeer, opgezet door Samantha Kras-Tankink en Joost Beekman, dat onderzoek liet doen naar wat mensen als eerste doen nadat ze de sleutels van hun nieuwe woning kregen. Meer informatie: https://www.gwoonmakelaars.nl.