Hypotheek Status roept op om snel kosten te besparen

Hypotheek Status roept op om snel kosten te besparen

oktober 16, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

~ Hypotheek Status roept op om snel kosten te besparen door renteopslag te verlagen ~ Onlangs introduceerde Hypotheek Status een nieuw online platform waarop het woning eigenaren attendeert op de zogenoemde renteopslag van hun hypotheeklening en de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Renteopslag is simpelweg een verhoging van de hypotheekrente. Hoe hoger de hypothecaire schuld in verhouding tot de waarde van de woning, hoe hoger de opslag. Hier moeten huiseigenaren van de op de hoogte zijn en beter over geadviseerd worden vindt Hypotheek Status.

Indien huiseigenaren in de afgelopen jaren flink hebben afgelost op hun woning dan kunnen zij de bank vragen om de renteopslag te verlagen. Dit heeft direct effect op de maandlasten! Renteopslag is een kostenpost die bij veel mensen nog niet goed bekend is, daarom attendeert Hypotheek Status mensen hier nu op. Uit berekeningen blijkt dat huiseigenaren per jaar bijna €30.000,- te veel aan renteopslag betalen en zélf bij hun bank aan de bel moeten trekken hierover. Hypotheek Status probeert mensen proactief te informeren en biedt nu een platform waarop zij hun besparing direct kunnen berekenen.

“Enkele banken voeren veranderingen rondom de waardevermeerdering van woningen en daarmee de renteopslag automatisch door”, aldus een woordvoerder van Hypotheek Status. “Echter, de informatieverstrekking hieromtrent kan veel beter. Huiseigenaren moeten weten waar zij voor betalen en belangrijker nog, dat zij dus kosten kunnen besparen door op een eenvoudige manier de renteopslag te verlagen. Wij gaan consumenten hier dus bij helpen, op een onafhankelijk manier, ongeacht de bank waar de hypothecaire lening loopt.”

Zeker in deze tijd adviseert Hypotheek Status om nog eens kritisch naar rentes en hypotheekkosten te kijken. Dit wordt bevestigd door onafhankelijke hypotheekadviseurs en consultants uit de financiële sector. Banken zijn wettelijk verplicht om bij een verlenging van de rentevaste periode de rente te baseren op de huidige situatie. “Ons advies is dus; kom in actie en bereken hoeveel je kunt besparen op www.hypotheekstatus.nl.”

Consumptie blijft achter bij economische groei(Opent in een nieuwe browsertab)

Read our guide on internal linking for SEO(Opent in een nieuwe browsertab)

87 miljoen euro voor energieadvies en kleine besparende maatregelen(Opent in een nieuwe browsertab)