Kniestoel van Noorse topdesigner Peter Opsvik maakt furore.

Kniestoel van Noorse topdesigner Peter Opsvik maakt furore.

februari 4, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

De Noorse topdesigner Peter Opsvik leverde ruim vijftig jaar geleden een enorme prestatie met het ontwerp van de Varier Variable kniestoel. Een toonbeeld van succesvol design: de stoel staat nog steeds bekend als de beste in zijn soort. Vandaag de dag is de Varier Variable weer enorm populair vanwege de voortreffelijke ergonomie en de geringe ruimte die hij inneemt. Ideaal voor thuiswerkers.

De Varier Variable is een ergonomische bureaustoel die je actief laat zitten. Dat is te danken aan de knielende positie en het ingenieuze ontwerp van de stoel. Hij geeft je de vrijheid je balans te vinden waardoor rug- en buikspieren actief blijven. Zo bevordert de Varier op een natuurlijke manier de beweging van het lichaam. Ga voor meer informatie naar www.binorm.nl/varier.

Thuiswerkers zijn vaak erg productief met als keerzijde dat ze lang stilzitten als ze ongestoord aan het werk zijn. Dat is niet gezond en kan leiden tot fysieke problemen. Voor hen is de ergonomische kniestoel van Varier bij uitstek geschikt. De actieve zithouding voorkomt niet alleen gespannen rug- en nekspieren, maar verbetert ook de bloedsomloop.

Licht van gewicht
De Varier Variable heeft een open constructie en is vrij van mechanische insteldelen. Hij is daardoor licht van gewicht en gemakkelijk verplaatsbaar. Als je klaar bent kun je de stoel op de rand van het tafelblad hangen zodat hij niet in de weg staat.

Het foam dat gebruikt wordt voor zitting en kniesteunen is het beste in zijn soort: niet te hard en niet te zacht, maar precies goed. Het onderstel van de stoel is verkrijgbaar in naturel of zwart en er is keuze uit meerdere kleuren stofbekleding. Je kunt de stoel uitbreiden met een rugleuning waardoor het aantal zitposities wordt vergroot.

Of het nou gaat om thuiswerk, studie, huiswerk of hobby’s, de Varier Variable zorgt voor een ontspannen zit om geconcentreerd te kunnen werken. Maar dan wel op een gezonde manier, met veel beweging en variatie.

Informatie
De Varier Variable is verkrijgbaar bij www.binorm.nl/varier. Adviesprijs € 329. Afmetingen: 52cm x 72cm x 51cm, zithoogte 50cm.

Over Varier
Meubelbedrijf Varier is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Het ontwerpt en produceert ergonomische stoelen van hoge kwaliteit, die mensen stimuleren om te bewegen terwijl ze zitten. De producten zijn al sinds 1979 toonaangevend in hun klasse. Ze laten creativiteit groeien, thuis en op het werk, en dat over de hele wereld. Varier is ervan overtuigd dat we gezonder en duurzamer kunnen leven door in balans te blijven. Haar veelzijdige collectie stoelen weerspiegelt de focus op mensgericht design als leidraad voor de vorm. Deze werkwijze komt ook tot uiting in het gebruik van kleuren, texturen, materialen en vormen.

Koop hier de Boeken van Peter Opsvik