Nieuwe hotspot aan de Zaan JP 1886 opent haar deuren

Nieuwe hotspot aan de Zaan JP 1886 opent haar deuren

april 4, 2022 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Afgelopen vrijdag 1 april was de feestelijke opening van de nieuwe horecagelegenheid JP 1886, gevestigd in de oude Verkadefabriek. Hier maakten 200 aanwezigen voor het eerst kennis met de compleet vernieuwde locatie, onder het genot van heerlijke hapjes, drankjes en muziek van Joël Borelli. Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad knipte het lintje door, waarmee de zaak officieel is geopend. 

Dit mooie fabriekscomplex, gebouwd in 1886, begon als een bakkerij. De naam is dan ook een samenvoeging van het ontstaansjaar van het gebouw en de initialen van Jac. P. Thijsse. Jacobus Pieter Thijsse was wetenschapper en natuurbeschermer, maar bij het grote publiek vooral bekend als schrijver van de Verkade-albums. 

JP 1886 is een modern restaurant in een rijksmonument, met eerbied voor de historie van het pand en de omgeving, direct gelegen aan de Zaan. De liefde voor de natuur komt terug in de prachtige botanische binnentuin en de inrichting van het restaurant. Naast het terras in de binnentuin, bevindt zich ook aan de kant van de kade een heerlijk terras.

In de open keuken springt direct ‘The Beast’ in het oog; grill, slowcooker en smoker in één. Hier worden in het zicht van de gasten de lekkerste stukken vlees en vis bereid. Naast deze grote stukken vlees en vis, bestaat de kaart uit kleine gerechtjes die je kunt delen. Gasten kunnen er ook voor kiezen om zich te laten verrassen door Executive Chef Roel Gilissen en Chef Kok Kevin Hazelaar, in de vorm van een 3- of 4-gangen verrassingsmenu. Het restaurant is zeven per week van 11:30 – 23:00 geopend voor lunch, borrel en diner. Regelmatig zullen er live-optredens worden gegeven tijdens het diner.

JP 1886 is niet het eerste restaurant van eigenaren Stephanie Heijkoop en Bob Zandberg; al 14 jaar staan zij aan het roer van het succesvolle Villa Westend in Velserbroek – een begrip in de regio.