Opvanglocatie Maurik klaar voor komst bewoners

Opvanglocatie Maurik klaar voor komst bewoners

augustus 2, 2022 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

De vluchtelingenopvang in Maurik is opgeleverd. Vanaf maandag 1 augustus kan de gemeente Buren vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De opvang heeft ruimte voor 180 vluchtelingen. In totaal staan er 37 chalets, voor maximaal twee jaar.

Van grond tot opvanglocatie
Op 9 mei zijn we begonnen aan de werkzaamheden voor de opvanglocatie. Op 16 mei startte de eerste werkzaamheden in de grond, zoals de aanleg van de riolering. Er is een toegangsweg aangelegd naar de chalets toe. Daarnaast is het voetpad naar de ingang en het parkeerterrein klaar.

Hoe werkt de opvanglocatie?
Er is landelijk besloten dat de veiligheidsregio een verdeling van de vluchtelingen bepaalt. Wij hebben daar op dit moment nog geen informatie over.

In totaal staan er 37 chalets, voor maximaal 2 jaar:
• 12 chalets voor 4 personen;
• 12 chalets voor 5 personen;
• 12 chalets voor 6 personen en;
• er is 1 chalet beschikbaar als kantoor voor de huismeester.

In iedere chalet ligt een informatiemap met praktische informatie over de gemeente Buren en over hoe zaken zoals onderwijs en zorg in Nederland geregeld zijn. De bewoners doen alles zelf. Denk aan: wassen, schoonmaken, boodschappen doen, koken, etc. Er is een gezamenlijke ruimte met wasmachines.

Huismeester
Een huismeester is 24 uur per dag aanwezig en is de contactpersoon voor de mensen die in de chalets wonen. Ook de inwoners van Maurik kunnen de huismeester benaderen om vragen te stellen. Dit kan tevens ook via het mailadres: opvanglocatiemaurik@buren.nl.