Thuiswerker wil meer ruimte en snel internet

Thuiswerker wil meer ruimte en snel internet

maart 16, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Huurwoningzoekers stellen woonwensen bij door corona

Precies een jaar geleden werd de eerste lockdown aangekondigd. Sindsdien werkt een groot deel van de Nederlanders vanuit huis en volgen studenten hun studie vanuit hun slaap- of studentenkamer. Dit heeft gevolgen voor de woonwensen van huurwoningzoekenden, blijkt uit onderzoek van online platform Huurwoningen.nl onder ruim duizend woningzoekenden.

De pandemie brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Van de huurwoningzoekenden die op dit moment thuis werken of studeren, geeft 77 procent aan dat dit leidt tot veranderende woonwensen. De toenemende behoefte aan extra ruimte, een aparte werkplek, sneller internet en een buitenruimte zijn allen behoeften waar huurders rekening mee houden bij het zoeken naar een huurwoning. 

Studenten beïnvloed door COVID-19
Vooral studenten lijken er sinds de komst van de pandemie sterk veranderende woonwensen op na te houden. Van de respondenten die aangeven op dit moment thuis te studeren, geeft 84 procent aan andere woonwensen te hebben. Studenten die nog thuis wonen willen op kamers of op zichzelf wonen omdat ze behoefte hebben aan meer rust en privacy (28%). “Ik woon nog thuis bij mijn ouders en slaap en studeer daarom in dezelfde kamer. Ik wil graag op mezelf wonen, zodat ik meerdere kamers heb voor verschillende doelen en mezelf beter kan concentreren”, aldus een respondent.

Snelle internetverbinding
Verhuurmakelaar Levi Koenraads van geWOON Makelaardij in Geulle concludeert nog een andere, interessante verandering in de woonwensen van woningzoekenden. “Ik merk dat betrouwbare en snelle internetverbinding onder huurders steeds belangrijker wordt en zelfs een harde eis kan zijn in de zoektocht naar nieuwe woonruimte”, stelt hij. Voor corona hoorde hij mensen hier vrijwel nooit over.


Lees hier het volledige onderzoek

Dag van de Thuiswerker
16 maart gaat – als het aan social enterprise Webmastery ligt – de boeken in als ‘de dag van de Thuiswerker’. Nederlanders gingen in 2020 vanaf die dag massaal naar binnen vanwege het oprukkende coronavirus. Thuiswerken werd de norm en is dat op het moment van publiceren nog steeds.