Van de slimme inductiekookplaat tot de energiebesparende vaatwasser.

Van de slimme inductiekookplaat tot de energiebesparende vaatwasser.

september 21, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Nieuwe inbouwserie van Grundig: geen compromis op het gebied van kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid

Van de slimme inductiekookplaat tot de energiebesparende vaatwasser: Grundig lanceert een nieuwe inbouwserie die inspeelt op de verschillende behoeften van de consument. De nieuwe lijn, gepresenteerd tijdens de vakbeurs Küchenmeile/MOW 2021 in Gut Böckel, blinkt uit in hoogwaardig design, duurzaamheid en het gebruik van de modernste, hoogwaardige technologieën.  

Neu-Isenburg, 20 september 2021: Duurzaamheid begint in de keuken – en niet alleen met de keuze van wat je elke dag op je bord tovert, maar ook met de technische apparatuur die je gebruikt voor de bereiding ervan. Met de GR 5500, GR 7700 en GR 9900-lijn biedt de nieuwe inbouwserie van Grundig passende inbouwoplossingen voor verschillende doelgroepen, maar die met elkaar gemeen hebben dat zij geen compromis willen sluiten op het gebied van kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid.

Nieuwe inbouwserie van Grundig: de klant staat centraal

De producten van de GR 5500-lijn vallen vooral op door hun gebruiksvriendelijkheid, zoals gemakkelijke reiniging en onderhoud en zijn uitgerust met ergonomische, flexibele oplossingen. De apparatuur uit de GR 7700-lijn zijn uitgerust met het HomeWhiz systeem, geautomatiseerde oplossingen dankzij nieuwe sensortechnologieën, displays met hoogwaardige chroom- en roestvrijstalen elementen, en een meer intuïtieve gebruikersbegeleiding.

In het topsegment is de GR 9900-serie uitgerust met technologieën die de meest nauwkeurige resultaten opleveren. Bovendien overtuigt ze met een modern, tijdloos design en maakt ze een moeiteloze bediening mogelijk dankzij bredere TFT-schermen.

Compromisloos design

Alle nieuwe producten combineren een klassiek ontwerp met een trendy accent. Het resultaat is bijzonder stijlvol: de terugkomende details in het ontwerp zorgen voor een uniforme uitstraling. Daarnaast staan de geometrische, minimalistische vormen symbool voor hoge kwaliteit en precisie. Met duidelijke lijnen en een eenvoudig, maar compleet design laat Grundig een collectie van hoge kwaliteit zien. De hoge kwaliteit komt ook tot uiting in de details: de terracottakleuraccenten in de displays geven de producten een bijzonder warme uitstraling.

De gebruiksvriendelijke bediening maakt de serie helemaal af. De intuïtieve gebruikersinterface, consistente gebruikersbegeleiding en duidelijk gedefinieerde bedieningselementen en moderne displays met Direct Access maken een snelle bediening door middel van aanraking mogelijk.

Duurzaam inbouwapparatuur voor de hele keuken

Duurzaamheid is een belangrijk focuspunt voor Grundig. De nieuwe inbouwapparaten worden gekenmerkt door een hoge energie- en waterefficiëntie, het gebruik van onderdelen van gerecyclede kunststoffen of bio kunststoffen en grondstof besparende technologieën. Dit duurzaamheidsconcept wordt consequent in de producten van Grundig doorgevoerd. Zo kan de hele keuken duurzaam worden uitgerust met Grundig apparatuur: van ovens met onderdelen die zijn gemaakt van gerecyclede visnetten, vaatwasser onderdelen van gerecyclede kunststoffen, koelkastonderdelen van bio plastic tot trommelbehuizingen van wasmachines en droogtrommels gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Bovendien wordt de grote keukenapparatuur van Grundig vooral gekenmerkt door zeer lage geluidsniveaus en eersteklas labels in het nieuwe classificatiesysteem voor energie-efficiëntie. Door de isolatie, compressoren en motoren te optimaliseren, is Grundig erin geslaagd bijzonder stille vaatwasmachines te produceren in geluidsklasse B – wat overeenkomt met 42-44 dB – en het geluidsniveau van de meeste koelkasten te beperken tot maximaal 29-35 dB, wat overeenkomt met geluidsklassen A en B. De nieuwe Grundig inbouwproducten zijn dan ook uitermate geschikt voor open keukens. Bovendien biedt Grundig nu al veel toestellen aan in de beste energie-efficiëntieklassen, zoals koelkasten in energieklasse B en vaatwassers in energieklassen A en B.

Van inductiekookplaten tot vaatwassers: ze beschikken allemaal over innovatieve technologieën

Naast design en duurzaamheid bieden de producten ook innovatieve technologieën die koken en afwassen makkelijk maken. Hoe dat er concreet uitziet, laat Grundig zien met de FlexiCook inductiekookplaat. Dankzij de uitgebreide FlexiCook-zone kunnen de nieuwe inductiekookplaten elke uitdaging in de keuken aan zo kunnen ze afwisselend worden gecombineerd tot kookzones van verschillende groottes, waarbij de grootte van de kookzone zich automatisch aanpast aan het kookgerei.

Ook de nieuwe ovens maken gebruik van de allernieuwste technologieën voor nog meer kookplezier. In de oven verdeelt de SmartAero Pro-functie de luchtstroom homogeen met behulp van een innovatieve BLDC-motor, wat een nog nauwkeurigere temperatuurregeling garandeert. Het resultaat is een snellere en betere bruining van de gerechten, die ook nog eens sappiger zijn.

Na het koken en bakken, wordt het afwassen snel en hygiënisch voor je gedaan dankzij de FastTrack-, SuperDry- en ProDose-vaatwastechnologieën. Door een combinatie van verwarmingselementen en ventilatordroging, die op elk moment met het geselecteerde programma kan worden geactiveerd, zorgt de SuperDry-functie voor een snelle en perfecte droging zonder watervlekken. De FastTrack-functie is uitzonderlijk tijdbesparend: in amper 45 minuten wordt normaal vervuild vaatwerk afgewassen en gedroogd. ProDose doseert automatisch wasmiddel en glansspoelmiddel volgens het programma, wat tijd bespaart en tegelijkertijd het milieu beschermt.