Veel belangstelling voor kijkje opvanglocatie Maurik

Veel belangstelling voor kijkje opvanglocatie Maurik

juli 14, 2022 0 Door Redactie: Henk van Antwerpen

Nog even en de vluchtelingenopvang in Maurik is klaar. De gemeente Buren verwacht begin augustus het chaletpark voor vluchtelingen uit Oekraïne op te leveren. Omwonenden, pers, gemeenteraad en andere belangstellenden konden er dinsdag 12 juli alvast een kijkje nemen.

Begin mei startte de bouw in een weiland aan de Achthontstraat, aan de rand van het dorp. Binnen enkele maanden werden riolering, elektriciteit, wegen en paden aangelegd. Er kwam een parkeerterrein en een ruimte waar de bewoners de was kunnen doen. 36 chalets zorgen voor 180 bedden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Bij de ingang van het park staat een 37e chalet voor de beheerder.

Rondleiding
Het eerste gedeelte van de avond was speciaal gereserveerd voor de omwonenden van de opvanglocatie. Zij kregen een rondleiding en konden al hun vragen stellen. Daarna waren de gemeenteraad, pers en andere belangstellenden welkom. Burgemeester Josan Meijers: ‘’Ik ben blij dat het ons lukt om na leuke en moeilijke gesprekken samen met de omwonenden, bouwers en mensen in en uit het gemeentehuis dit voor elkaar te krijgen. Ik ben bij dat er over een paar weken mensen kunnen intrekken.’’

Nodig
De burgemeester en wethouders waren erbij en gingen met de aanwezigen in gesprek. Burgemeester Meijers: “De oorlog in Oekraïne duurt maar voort en de behoefte aan opvangplekken blijft. We willen helpen als dat nodig is. En het ís nodig. We hopen hier een fijne plek te kunnen bieden aan mensen die huis en haard hebben moeten verlaten.”

Helpende handen
Er zijn veel vrijwilligers nodig om te zorgen dat de opvanglocatie een prettige plek is voor de toekomstige bewoners. Daarom is de gemeente samen met Vluchtelingenwerk Nederland op zoek naar vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden via gemeente@buren.nl of telefoonnummer 14 0344. Via datzelfde mailadres en telefoonnummer is meer informatie op te vragen.