Verwarming laag en trui aan:

Verwarming laag en trui aan:

februari 6, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen
voor 60% van de Nederlanders is het de hele winter ‘Warmetruiendag’

De Nederlander heeft in bijna alle ruimtes in huis de verwarming aan. De meerderheid verwarmt de woonkamer, de keuken en de badkamer. Maar de kachel brandt ook in de hal, de slaapkamers en het toilet. Tijdens de Warmetruiendag op 7 februari gaat de verwarming (in principe) laag. Dat blijkt echter vaker te gebeuren. Maar liefst 60% van de respondenten geeft aan dat zij altijd of met regelmaat warmere kleren aantrekt in plaats van de verwarming hoger te zetten. Bron: onderzoek Feenstra Bewonerspanel november 2019.

Warmetruiendag

Foto: Feenstra

 

Hoe besparen Nederlanders energie?

(Geen) radiatorfolie

73% maakt geen gebruik van radiatorfolie. Vooral bij niet of matig geïsoleerde woningen valt nog veel te winnen. Een trui aantrekken is misschien makkelijk, maar met het plaatsen van folie achter de radiatoren wordt de warmte in huis beter vastgehouden. Zo kun je heel eenvoudig besparen op stookkosten zonder kou te lijden.

Verwarming een graadje lager

Mensen met een cv-installatie zetten een uur voor het slapen gaan de temperatuur lager (95%). 62% van de mensen die ’s nachts doorstoken geeft aan dat zij vloerverwarming of lage temperatuur verwarming hebben. Financieel gezien is dit verstandig. Want uitzetten betekent dat het systeem de volgende dag eerst weer op temperatuur moet komen en dat kost veel energie, en duurt vaak langer.