vt wonen&design beurs dé start van het woonseizoen

vt wonen&design beurs dé start van het woonseizoen

oktober 1, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen
Metamorfose voor huidige woning door beperkt woningaanbod   Deze week start de vt wonen&design beurs in de RAI. Traditiegetrouw is deze grootste woonbeurs van Nederland voor zowel woonconsumenten als de woonbranche in Nederland dé start van het woonseizoen. Nederlandse woonconsumenten komen naar Amsterdam om informatie en inspiratie op te doen en om aan de slag te gaan met het herinrichten en verbouwen van hun eigen woning.
Het schrale woningaanbod en de daarmee samengaande daling in verhuisbewegingen, zorgt ervoor dat woonconsumenten na gaan denken over wat ze aan hun huidige woning willen veranderen om deze een frisse look te geven en klaar te maken voor hun volgende levensfase. Dit blijkt uit navraag onder woonconsumenten die de vt wonen&design beurs van 1 t/m 6 oktober gaan bezoeken. Uit de interessegebieden blijkt dat men vooral aan de slag gaat met de woonkamer. Vloeren, wanden en meubels worden vernieuwd. Ook het verbouwen van de badkamer of keuken staat hoog op het veranderplan.

Aanbod uit de woonbranche
Opvallend is dat het overgrote deel van alle 200 woonexperts die aanwezig zijn op de woonbeurs in Amsterdam, duurzaamheid doorgevoerd heeft in de nieuwe collecties en producten. Hiermee helpen zij de woonconsument met het toekomstbestendig maken van hun woning. Bekijk hier een overzicht van alle merken die hun nieuwe collecties presenteren op de vt wonen&design beurs.

  Esthetiek van vroeger in een duurzaam jasje Dessins en materialen van vroeger komen terug in de nieuwste woonproducten, vaak in een duurzaam jasje gestoken waardoor het beste van twee werelden samenkomt. Een voorbeeld van esthetiek in een duurzaam jasje vind je hier.   Ondanks de beperkte woningtransacties investeren Nederlanders dus massaal in hun woongenot. Van 1 t/m 6 oktober zal een groot deel van de woonconsumenten uit ons land te vinden zijn in de RAI Amsterdam om zich door ruim 200 woonexperts te laten informeren en inspireren over de mogelijkheden voor het inrichten en verbouwen van de woning. De unieke, levensgrote trendhuizen van de bekendste woonmagazines vtwonen, Eigen Huis&Interieur, WONEN Landelijke Stijl, Stijlvol Wonen en Ariadne at Home tonen hun visie op wonen om de woonconsument volop van inspiratie te voorzien.

Wanneer 
Dinsdag 1 oktober t/m zondag 6 oktober 2019 geopend van 10.00 – 18.00 uur. Op donderdag 3 oktober en vrijdag 4 oktober is de beurs geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

Waar 
Amsterdam RAI, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. Kijk voor bereikbaarheid en parkeerinformatie op vtwonenendesignbeurs.nl.

Voorverkoop met korting 
Kaarten voor de vt wonen&design beurs zijn te bestellen via vtwonen.nl/tickets.