Wecycle reikt Wecycle Recycle Certificaat uit aan bol.com

Wecycle reikt Wecycle Recycle Certificaat uit aan bol.com

oktober 19, 2020 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Retailplatform bol.com is sinds begin oktober in het bezit van het officiële Wecycle Recycle Certificaat. Inzamelorganisatie Wecycle reikt dit uit aan inzamelpartners die bovengemiddeld goed presteren op het gebied van de inzameling van e-waste (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Wecycle en bol.com hebben in 2019 samen meer dan 2 miljoen kilo ingezamelde e-waste op een verantwoorde manier gerecycled.

Sinds 2019 werkt bol.com exclusief samen met Wecycle bij de inname van oude apparaten bij consumenten die een nieuw apparaat hebben besteld. Ook werken ze samen bij het retourneren van nieuwe apparaten die defect blijken. Deze apparatuur tezamen wordt geregistreerd, ingezameld en verwerkt volgens de wettelijke normen. Nu de inzameling onder regie van Wecycle plaatsvindt heeft bol.com volledige controle over waar de apparaten heengaan en hoe ze uiteindelijk worden gerecycled.

Het Wecycle Recycle Certificaat laat naast de inzamelresultaten van e-waste ook de daadwerkelijke milieuopbrengsten ervan zien, in termen van bespaarde CO2-uitstoot, energetische waarde die ontstaat bij de verbranding, kwik-uitstoot (uit spaarlampen) en materiaalhergebruik. Daarnaast geeft het inzicht in de zogeheten ‘put on market’-cijfers versus de totale cijfers van de WEEE-categorie.

Sinds 2019 werkt bol.com exclusief samen met Wecycle bij de inname van oude apparaten bij consumenten die een nieuw apparaat hebben besteld en bij het retourneren van nieuwe apparaten die defect blijken. Vorig jaar leidde dat tot 2 miljoen kilo ingezamelde e-waste. De samenwerking wordt op het hoofdkantoor van bol.com in Utrecht extra onderstreept met Wecycle inzamelbakken waar medewerkers batterijen, lampen en klein e-waste gescheiden kunnen inleveren. 

Recycle je oude mobiel of waterkoker(Opent in een nieuwe browsertab)

E-waste en plastic afval transport voldoet niet(Opent in een nieuwe browsertab)

Kinderboerderijen helpen buurt massaal beter recyclen(Opent in een nieuwe browsertab)

Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2019 uit(Opent in een nieuwe browsertab)