Wet Paint Boutique, dé nieuwe online galerie met curated én limited artworks.

Wet Paint Boutique, dé nieuwe online galerie met curated én limited artworks.

maart 29, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Wet Paint Boutique, dé nieuwe online galerie met curated én limited artworks. Voor iedereen die zich graag laat inspireren; van Limited Art Prints tot Collectables Amsterdam, maart 2021. Voor iedereen die zich graag laat inspireren is er nu de Wet Paint Boutique, dé online gallery met curated- én gelimiteerde artworks. Het gehele aanbod bestaat uit Limited Art Prints, exclusieve Originals, Art Cards en Collectables waaronder objecten waar de oprichtsters verliefd op zijn geworden. ‘’Graag inspireren wij mensen met prachtige te verzamelen artworks welke hun leven kleur geven en hun huis te personaliseren.’’ Aldus hoofdontwerpster Ilse van Stoltz.

Op het online platform Wet Paint Boutique is er voor iedereen iets te vinden, van exclusieve originele werken tot betaalbare prints en kaarten. Wet Paint Boutique is opgedeeld in verschillende collecties. The Abstract Collection, The Romantic Collection, The Kids Collection en The Astrology Collection. The Abstract Collection is geïnspireerd op de sculpturale vormen van beeldhouwers als Brancusi en Noguchi maar ook architectuur. Deze invloeden geven de collectie zijn soms brutale stroken en aanwezigheid aan de muur.

The Romantic Collection geeft in tegenstelling tot de abstracte collectie een meer fragiele indruk, bescheiden en zacht. De transparantie van de materialen die gebruikt zijn benadrukken deze dromerige sfeer. Natuur en organische vorm en hebben een grote invloed gehad bij het maken van deze collectie. The Kids Collection is voor zowel de babykamer alsook de kinderkamer een perfecte aanvulling. Kleuren lopen uiteen van oudroze, mosterdgeel en bruin tot zwart. Tot slot de The Astrology Collection, bestaande uit ingelijste prints met alle sterrenbeelden weergegeven als sterrenstelsels. Voor echte verzamelaars op zoek naar unieke werken biedt online gallery Wet Paint Boutique ook exclusieve, steeds wisselende Originals online te koop aan . “De aard van de kunst is puur esthetisch. Hoewel modernistische architectuur, vorm en belijning een belangrijke inspiratiebron vormen en vaak sterk aanwezig zijn in de werken die ik maak, staat de collectie ook representatief voor mijn persoonlijke voorkeuren van materialen en composities.

Als kunstenaar ben ik volledig autodidact en experimenteer ik graag. Voor mij is dit evengoed een avontuur; een zoektocht waarin ik niet gebonden ben aan conventionele methoden of opvattingen welke in een opleiding zijn aangeleerd. Ik maak wat ik mooi vind en zelf op zou willen hangen. Wat goed past in mijn interieur en past bij mij als persoon.” Aldus hoofdontwerpster Ilse van Stoltz. De jute collectie is een vertaling van abstracte gedachten en emoties. Een representatie in patronen en lijnen die soms organisch en soms geometrisch zijn. Het ambachtelijke proces van het werk is duidelijk aanwezig in het materiaalgebruik. Ilse omarmt hiermee het experimentele proces en soms verrassende resultaat van de compositie. Omdat het unieke ontwerpen betreft liggen de prijzen wat hoger dan de gemiddelde prints en collectables.