Zo houd jij je bos bloemen mooi met het warme weer!

Zo houd jij je bos bloemen mooi met het warme weer!

juli 24, 2019 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Warm he? Dat is niet alleen uitputtend voor mens en dier, maar ook die mooie bos bloemen die je hebt gekregen van je kinderen, kleinkinderen, collega of van je geliefde heeft last van de extreme hitte. Om ervoor te zorgen dat je bloemen er mooi bij blijven staan heeft Topbloemen.nl een aantal van haar bloemisten gevraagd om de beste tips. En dat zijn er nogal wat!

Zo is water op de juiste manier gebruiken eigenlijk het belangrijkste als het gaat om je bos bloemen niet direct laten sterven. “Vul op tijd water bij en zorg dat het water niet vervuild is”, meent een van de bloemisten. Een ander voegt als tip toe dat “een druppel chloor en een schepje suiker toevoegen” zorgt voor schoon water met voldoende voeding voor jouw bos.

Geen fruit, metaal of zink
Meerdere bloemisten waarschuwen ervoor dat het belangrijk is om je bloemen uit de zon te houden. Wellicht logisch, maar wist je dat ook de vaas die je gebruikt invloed kan hebben op de houdbaarheid van je bloemen? “Gebruik een schone vaas en liever een glazen vaas dan een keramieken vaas. En zeker geen metaal of zink!” luidt een van de tips. En wat voor veel fruit geldt, geldt ook voor bloemen: zet ze niet naast fruit. “Dat geeft ethyleen gas af, waardoor de bloemen sneller verwelken.”

Meer tips om je bloemen zo mooi mogelijk te houden met dit weer:
– Ventileer je huis en zorg dat je bloemen dan niet in de tocht staat.
– Blaadjes absorberen vocht: zorg voor weinig blad, zodat al het water naar de bloem gaat.
– Zet je bloemen ’s avonds in de keuken (vaak koelste plek in huis).
– Zet je bloemen altijd op koud water. Lauw water stimuleert bacteriegroei.
– Geef gerbera’s geen bloemenvoeding, maar een klein laagje koud water en een minuscuul druppeltje chloor.
– Zonnebloemen moeten juist wel bloemenvoeding en een druppel chloor.
– Afsnijden met een scherp mes (aardappelschilmesje), niet knippen! Knippen is knellen. En gebruik geen bloemensnijders: die zwerven vaak 15 jaar in de keukenla zonder schoongemaakt te worden.